Rød, hvit og blå pudding til 17. mai

 

 

Denne gelepuddingen kom jeg tilfeldigvis over når jeg drev å googlet etter en helt annen rett. Det er originalt en sør-amerikansk gele-pudding med masse farger i geleen, og det er originalt ikke vaniljesmak på den, men med vanilje i den hvite puddingen trenger man ikke vaniljesaus til. Jeg fant ut at jeg skulle lage den som en 17. mai rett med fargene i det norske flagget. Jeg har ikke funnet noen ferdig gelè enda som har den riktige blåfargen så da ble det å bruke blå konditorfarge, noe som jeg anbefaler å bruke engangshansker til.

Tips: En boks søtet kondensert melk koster halve prisen på innvandrerbutikkene i forhold til lavpriskjedene.

Hipp, hipp hurra for 17. mai!!

 

Dette trenger du:

1 boks Freia gele jordbær

5 dl vann

3 dl fun light saft lemonade

5 dl vann

Blå konditorfarge

20 plater gelatin

1 boks søtet kondensert melk (Ikke vikingmelk)

1/2 dl melk

1 vaniljestang

Slik gjør du:

Rød gele:

Lag jordbærgeleen slik det står på pakken, hell geleen over i en firkantet ildfast form eller som jeg gjorde en firkantet isboks. Sett geleen i kjøleskapet over natten.

Blå gele:

Legg 10 gelatinplater i vann i ca 5 minutter.

Kok opp 2 dl vann og 3 dl ublandet fun light saft lemonade. Ta kjelen av platen.

Press ut vannet av gelatinplatene og rør de inn i den varme væsken. Tilsett 3 dl kaldt vann og rør rundt. Bruk blå konditorfarge til det blir riktig farge. Avkjøl på samme måte som jordbærgeleen.


Etter at geleen har stått i kjøleskapet over natten, ta den ut og bruk en skarp kniv og skjær centimeter-store terninger og løft de opp fra bunnen av boksen. Bland gjerne de røde og blå terningene i èn boks.


Hvit pudding:

Legg 10 plater gelatin i kaldt vann i ca 5 minutter.

Kok opp 3 dl vann. Ta kjelen av platen.

Press ut vannet av gelatinplatene og rør inn en og en i det varme vannet.

Hell boksen med søtet kondensert melk i kjelen. Hell 1/2 dl kald melk i blandingen. Rør godt rundt. Ta ut frøene av en vaniljestang og legg i blandingen og rør de godt inn.

Hell blandingen over i en kald beholder og legg vaniljestangen i blandingen. Sett beholderen i kjøleskapet ca 10 minutter.


Montering:

Bruk olje til å smøre den formen du skal bruke, jeg brukte rapsolje.

Bruk en brødform, eller en kakeform, eller kanskje også gjenbruk en slik plastform som de selger frossen karamellpudding i, de blir det fint mønster i. Jeg fikk tak i en formkake-form på en bruktbutikk her i nærheten som også ga en fin fasong på puddingen.

Mens den hvite puddingen kjøles ned i kjøleskapet monteres den røde og blå geleen nederst i formen som skal brukes. Fyll formen godt opp.

Hell deretter den avkjølte pudding-væsken over geleen til den går helt opp til kanten på formen.

Legg plast over formen og sett til avkjøling i kjøleskapet til dagen etter slik at den får satt seg ordentlig.

Ta ut gele-puddingen av kjøleskapet før servering og ha den over på et fat og garner gjerne med jordbær og blåbær. 


Buen provecho!


#17mai #gele #pudding #nasjonaldagen #gelatinadecoloresomosaico #mosaicjello #kommaiduskjønnemilde #dessert #matsomhobby

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kategorier

Arkiv

hits